Köp- och leveransvillkor

Köpvillkor och Betalning 

Beställning
Endast personer över 18 år får handla här och leveranser främst inom Sverige och inom EU. Om du vill att vi levererar till ett annat land än Sverige, kontakta oss via e- mail för att få information om den extra kostnad för frakt som tillkommer. Vi tar inte emot beställningar via email, fax eller på annat sätt än genom webbshopen om vi inte avtalat annat.

Beställningsvärde 
Stora som små beställningar är välkomna, vi har inget lägsta beställningsvärde.

Personuppgifter/Kunduppgifter
Dina personuppgifter behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL).

Filtbokstaven.se kommer inte att dela med sig av dina personuppgifter eller adress och e-postuppgifter till något annat företag.

Personuppgifter som du lämnar via vår hemsida kommer endast att användas för att kunna skicka information till dig i samband med beställningar, frågor eller enligt de val du gjort t ex i samband med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller vill ta del av våra erbjudanden.


Du som konsument har rätt att begära:


- Utdrag av registrerade uppgifter
- Att registrerade uppgifter ändras
- Att registrerade uppgifter raderas


Kontakta oss om ni är i behov av något av detta.


Priser 
Alla priser anges i SEK inklusive moms. Det är 25% moms på alla varor. Den totala summan ser du i kassan innan du godkänner din beställning. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning.

Betalning 
Vi tillämpar normalt kortbetalning, via PayPal. Vi tillämpar även förskottsbetalning till bankkonto eller via Swish.


Leveranser/Frakt
Dina varor levereras som brev- fraktfritt!


Ej avhämtade paket
Om du inte hämtar ditt paket när du blir aviserad inom 14 dagar så skickas paketet tillbaka till oss.
Du kommer då att bli skyldig att betala oss returfrakt samt ny utkörningsfrakt dock MINST 150 kr för att täcka administrativa kostnader! (beroende på frakten på paketet kan denna summa vara högre!!) Vi kommer att hålla inne din produkt tills vi erhåller betalning. Vill du inte ha paketet så kommer vi att räkna bort alla våra utlägg för frakt både till dig samt returfrakt och ge tillbaka mellanskillnaden till dig. Tänk på att det kostar ofta mer än dubbelt så mycket med returfrakter. Vi blir tyvärr inte meddelade när paket ej avhämtas utan de bara skickar tillbaka dem. Det åligger kunden att kontakta oss vid outhämtade paket.
Vill du ej längre genomföra ditt köp så kommer du att bli fakturerad en avgift på 350 för alla frakter och avgifter!
Kontrollera även att dina mobilnummer samt e-post adresser är korrekta då det är genom dem vi kan kontakta dig.


Leveranssätt
Mindre paket kommer direkt i din brevlåda eller som avi som du hämtar på närmaste utlämningsställe. 

Leverans till annan mottagares adress:
Om leverans skall ske till annan mottagares adress så skriver du den rätta leveransadressen i kassan. Skriv i kommentarer om du inte vill att kvitto skickas med till den andre mottagaren.


Leveranstid 
Vi försöker att alltid skicka ut våra paket så fort vi hinner, ofta redan samma dag. Tänk på att det kan ta ett par dagar innan paketet når dig från att det lämnat oss! Om du har extra bråttom med att få din leverans, meddela oss via e- mail!

Orderbekräftelse 
Du får en orderbekräftelse via e-post när Du genomfört en beställning. Titta igenom den och meddela oss snarast om något inte stämmer på info@filtbokstaven.se. Om vi hunnit skicka ut dina varor får du själv stå för returfrakten då vi tyvärr inte kan göra något.  Från att du gjort din beställning tar det ca 1-10 vardagar innan leveransen når Dig eller Ditt utlämningsställe. Vi strävan är att du skall få dina varor så snabbt som möjligt.

Öppet köp/bytesrätt 
Du har full returrätt inom 14 dagar. Gå in på "Returer" och fyll i formuläret. Önskar du returnera en vara står du själv för returfrakten. Vi kräver att varan ska vara oanvänd, hel och ren och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Ingen nedsmutsning eller andra märken på varan eller förpackningen accepteras. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan, så sätter vi in pengar på ditt konto på varuvärdet inom 14 dagar. Frakten du betalat för att få hem varan kan du ej få tillbaka. Vill du ha en nya vara/byte så får du stå för frakten av denna vara. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.
Varan ska återsändas väl paketerad.

Transportskada 
Skulle varorna vara transportskadade när du får dem, så skall du anmäla detta till fraktbolaget eller utlämningsstället där du hämtar ditt paket. Det är viktigt att du kontrollerar att ytterpaketet ser helt ut, anmäl annars hos utlämningsstället. Allra senast 5 dagar efter du hämtat ditt paket måste du maila oss bilder på skadan på ytterpaket samt bilder på de skadade varorna. Emilochida.se står för returfrakten och ny utleverans. Kontakta oss vid oklarheter.

Emballage 
Vi återanvänder i största mån kartonger från leverantörer mm för att hålla fraktkostnaderna nere samt för att gynna miljön.

Reklamation 
Om varan är skadad eller defekt på något annat sätt, eller om du har fått fel vara eller antal så kontakta oss omedelbart på e-post info@filtbokstaven.se så vi kan rätta till felet. Du behöver uppge Order- ID, samt vilken vara det gäller samt skicka ett foto på skadan per e-mail, detta ber vi alltid dig att göra om det handlar om en skada på varan. Ersättningsleveransen sker helt utan kostnad för dig. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav löses ej ut av oss. Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Vi godkänner inte att frakten återbetalas om kunden skickar tillbaka varan utan att först ha kontaktat oss. Däremot kommer vi att betala tillbaka vad kunden gett för produkten.

Nyhetsbrev
Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer du att få unika erbjudanden samt vetskap om nyheter i vår webbshop. Du kan när som helst avregistrera dig enkelt genom att meddela oss per e-mail.

Force Majeur
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.